Jeg har så langt vært heldig og fått oppleve å treffe mange fantastiske mennesker og dertil fantastiske turer og treff. Her skal jeg kort oppsummere mine høydepunkter som motorsyklist

Fødselen

Tankene rundt det å “kjøre inn i solnedgangen” på cruiser har alltid vert en eller annen fjern drøm siden jeg var liten, men drømmen ble ikke fulgt opp før jeg en dag fikk tourettes foran pc skjermen etter å ha lest noen referater fra folk som har vert på MC tur.

Jeg begynte dermed letingen etter en sykkel på finn.no og jeg var helt og holdent helt på bærtur når det gjaldt kunnskap rundt motorsykler. Jeg viste at jeg ville ha en cruiser, så sykkeltypen var spikret og jeg siktet mot japansk da jeg grunnet liten kunnskap satt driftsikkerhet og verkstedtilgang høyest på listen.

Etter en times tid på finn.no så fant jeg sykkelen jeg var ute etter. Den hadde det riktige utseendet da den skilte seg litt ut med sitt klassiske men allikevel noe moderne utseende. Den sto i lokalene til Yamaha Vinterbro og her er et mobilbilde av sykkelen ca. 10 minutter før kontrakten ble underskrevet.

Mine høydepunkter som motorsyklist
Mitt første bilde av min første sykkel. En Yamaha XVS1300 2012 modell som hadde rullet ca. 5.000km.

Min første tur med MC lappen

Jeg startet MC livet med rykende ferskt førerkort i lommen 3.juni 2014. Følelsen av å klare oppkjøringen med glans er ubeskrivelig, så da bar det rett hjem for å dra motorsykkelen ut av garasjen og kjøre sin første tur helt lovlig og helt alene.

Det ble en liten tur ut på Skjærhalden utenfor Fredrikstad i strålende vær og der spanderte jeg på meg en pils. Alkoholfri så klart. Det skulle uansett mange eekte pils til før rusen av å kjøre motorsykkel for første gang hadde blitt overgått.

Les mer om – MC Lappen i boks

Mine høydepunkter som motorsyklist
Bilde av min Yamaha XVS 1300 utenfor en restaurant på Skjærhalden utenfor Fredrikstad.

Guttetur til Gøteborg

Jeg og en kompis fant ut at vi skulle kjøre en tur nedover svenskekysten hvor målet til slutt var å ende opp i Gøteborg hvor vi skulle ta oss noen pils og sjekke utelivet. En fantastisk tur med mye sjitprat og mye pils, ved siden av en god dose motorsykkelkjøring. En fantastisk flott og uhøytidelig tur jeg kommer til å huske lenge.

Mine høydepunkter som motorsyklist
På bildet ser dere min kompis sin GS1200 (Traktor) og min Yamaha XVS1300 (slagskipet)

Bytte av sykkel

Etter en seson med denne og mange flotte turer så ble det bytte av sykkel da jeg fant ut at jeg ville prøve noe som befant seg i en litt annen kategori. Så min neste flotte opplevelse var når jeg skrev under kontrakten og hentet hjem min nye Triumph Street Triple R.

Les mer om – Ny sykkel er kjøpt!

Mine høydepunkter som motorsyklist
Min nye Triumph Street Triple R.

Lindesnes

Jeg husker også meget godt turen jeg kjørte til Lindesnes samens med en gjeng andre. En råflott tur med mange flotte veier og fin natur. Vi overnattet på ærverdige Paulsens Hotell i Lyngdal hvor det også dukket opp noen andre bekjente utover kvelden.

Mine høydepunkter som motorsyklist
Syklene avbildet på snuplassen ved Lindesnes Fyr.

Ny sykkel…igjen…

Det å hente en helt ny sykkel kommer vel alltid til å være et høydepunkt i en manns liv og det ble det også denne gangen. Triumphen ble byttet ut med en BMW S1000R 2.juli 2015 og dette var en opptur! Selv om det ikke var noe galt med Triumphen sånn sett, så merket jeg jo at dette var et lite hakk opp.

Les mer om – Ny sykkel i garasjen

Mine høydepunkter som motorsyklist
Min helt nye BMW S100R…

Campingtur i Østfolds skoger

Jeg og en kompis bestemte oss en dag for at vi skulle teste ut campinglivet på en forsiktig måte for første gang og da fant vi ut at vi skulle prøve å finne et egnet sted i nærheten av her vi bor. Etter litt googling så fant vi et par fine plasser litt utenfor Halden i retning Aremark.

Vi fant en veldig flott plass som ikke lå så alt for langt fra veien og en utedass. Det var like ved et tjærn og det var også en fin bålplass der. Første gangen etter militæret at jeg har sovet under åpen himmel. En fantastisk følelse.

Les mer om – Campingtur i Østfolds skoger

Mine høydepunkter som motorsyklist
Vi fant en fin plass og slå opp teltet i Østfolds skoger…

Svenskekysten

Jeg har også veldig gode minner fra den litt uhøytidelige turen jeg og en kompis hadde nedover svenskekysten. Ofte så bestemmer vi oss for å ta en liten tur inkludert overnatting på hytte og dette er så absolutt en av de gangene jeg likte best.

Det ble en del svenske bakgårdsveier på vei ned og selv om det ikke var så langt til målet så satt ikke det en stopper for turgleden til noen av oss. Vi overnattet i Smøgen og det ble sent før vi kom i seng…

Mine høydepunkter som motorsyklist
Det ble en sen men svært så hyggelig kveld på hytta i Smøgen…

Vestlandsturen 2016

Dette er en tur jeg har skrevet om tidligere i bloggen og jeg linker til innlegget under. Men kort oppsummert så var også dette en knallflott tur. Vi fikk med oss de Norske turistperlene Sognefjellet, Geiranger, Trollstigen etc.

Les mer omMitt beste minne på MC ryggen

Mitt beste minne på MC ryggen
Et bilde jeg tok på en rasteplass på Strynefjellet…

Oppsummering

La det være sagt. Jeg har vært med på mange flere turer enn dette som har gitt meg gode opplevelser, men her er de turene jeg selv mener har gitt meg de største minnene som motorsyklist så langt.

Dette viser bare at man ikke trenger å kjøre jorden rundt for å få de gode minnene. Man kan fint ha det like gøy på en liten overnattingstur til søta bror tror jeg. Jeg liker generelt det uhøytidelige med slike turer samt det faktum at man til tider kan bruse litt med hårene i trafikken.

Kommenter gjerne i feltet under.