Min mening om Microsoft Surface pro 4 etter to måneders bruk

Jeg har nå vert en lykkelig eier av denne maskinen i snart to måneder og her er min mening om Microsoft Surface pro 4 etter to måneders bruk.

Min mening om Microsoft Surface pro 4 etter to måneders bruk

Jeg har nå vert en lykkelig eier av denne maskinen i snart to måneder og her er min mening om Microsoft Surface pro 4 etter to måneders bruk.

Tidligere skrev jeg at jeg hadde bestilt – Microsoft Surface Pro 4

Jeg bestilte meg Microsoft Surface Pro 4 i7 16GB RAM, 256 SSD for snart to måneder siden og den siste tiden har jeg brukt den sporadisk i kombinasjon med min stasjonære PC og så langt må jeg si jeg er mektig imponert.

Batterikapasitet

Batterikapasiteten var hakket bedre enn forventet. Jeg klokket den inn på 6t og 18min. til mitt bruk. Det vil si ca. 70% nettsurfing, 10% bilderedigering av RAW filer i Lightroom og 10% videoredigering i Premiere Pro inkludert rendering.

Min mening om Microsoft Surface pro 4 etter to måneders bruk
Surface pro 4 har så absolutt tilfredsstillende batterikapasitet!

Det skal sies at det var 4% strøm igjen når jeg satt i laderen, så jeg hadde nok fått klemt ut noen minutter til, men poenget mitt er at man med en slik batterilevetid kan si at man er sikret minst 6 timer batteri tid slik jeg bruker den og det er mer enn bra nok for min del.

Ytelse og prestasjoner

Nå har jeg en temmelig oppegående stasjonær pc som overgår denne Surface pro’en med god margin på papiret og så klart det merkes. Ikke spesielt på opplevd ytelse, men det som merkes mest i negativ grad er en mye mindre skjerm, selv om oppløsningen er god.

Min mening om Microsoft Surface pro 4 etter to måneders bruk
Surface pro 4 er så absolutt en alt i ett løsning som kan brukes til det meste. Også videoredigering.

I Adobe Premiere Pro så trenger man all den plassen man kan få på skjermen og det blir litt mer knoting på en Surface pro 4 så klart, men ytelsen er det ikke noe å si på. Den fungerer utmerket til å redigere samt rendre HD videoer.

Spilling driver jeg ikke mye med så der kan jeg ikke uttale meg, men man kjøper vel uansett ikke en Surface pro 4 hvis det er spilling man i hovedsak driver med. Men jeg har hørt at den også duger der.

Alt i alt er jeg meget fornøyd med ytelsen på Surface pro 4. Jeg hadde faktisk nesten forventet at den fikk litt hikke når det kom til videoredigeringen, men det taklet den fint. Til nettsurfing og andre ting fungerer den så klart også helt utmerket.

Touch skjerm, penn, tastatur og mus

Touch skjermen er helt nydelig og holde på med. Noen baksider er det dog. Skjermen er litt for stor til å brukes med to hender hvis man skal bruke skjermtastaturet. Ligger man mye i sofaen så er nok en mindre skjerm mer hendig. Bortsett fra det er den helt perfekt.

Jeg synes Surface pro 4 bør bli levert med det avtakbare tastaturet som standard. Med dette tastaturet så blir den bare helt komplett. Man har et nettbrett man kan bruke i fanget i sofakroken og en fullverdig laptop ellers. Genialt!

Jeg kjøpte også Surface Pro 4 sin mus, da jeg ikke kan fordra slike pekeenheter. Det er sikkert ikke noe galt med pekeenheten på Surface pro 4, men jeg liker bare generelt ikke å bruke dem.

Min mening om Microsoft Surface pro 4 etter to måneders bruk
Denne musen er rett og slett genial, selv om ikke ergonomien rettferdigjør 8 timers bruk pr. dag.

Surface Pro musen har ikke den beste ergonomien hvis man skal bruke den 8 timer om dagen, men den ser unektelig bra ut og den fungerer utmerket med den innebygde Bluetooth’en i Surface’n.

Den medfølgende pennen fungerer så klart også helt utmerket og den festes enkelt til siden på Surface pro 4 ved hjelp av en innebygget magnet. Dette gjelder også laderen og tastaturet. De smetter på plass ved hjelp av magnet.

Konklusjon

Dette må være den beste gadget’en jeg har kjøpt noen gang. Den er allsidig og fullt brukenes til det aller meste. Kvaliteten føles veldig bra og jeg mener også den overgår Mac når det kommer til finish og førsteinntrykk. Rett og slett et genialt produkt som har svært få eller ingen mangler i mine øyne.

Kommenter gjerne innlegget under.