Min dom av Samsung Galaxy S6 Edge

Les min dom av Samsung Galaxy S6 Edge etter ca. ett år med blandet bruk. Er den en iPhone killer, eller holder den mål?

18

Les min dom av Samsung Galaxy S6 Edge etter ca. ett år med blandet bruk. Er den en iPhone killer, eller holder den mål?

For å lese mer gjennomførte tester så finnes det nok langt bedre sider. Dette er MIN dom av Samsung Galaxy S6 Edge hvor jeg også setter den litt opp mot mot iPhone 5S som er den siste telefonen jeg hadde før jeg konverterte til S6 Edge. Ja, det har kommet en ny versjon nå med navnet S7, men her tar jeg altså for meg lillebroren.

Design, skjerm og funksjoner

Samsung Gaalaxy S6 Edge

Designet er det ikke mye å utsette på. Jeg mener fortsatt at Samsung Galaxy S6 Edge er kanskje verdens flotteste telefon når det kommer til utseendet. Den buede skjermen setter rett og slett prikken over i’en. Det skal sies at den buede skjermen i mine øyne er mest for pynt og kompis skryt. Den gir deg muligheter for å se klokken i mørket uten å måtte slå på skjermen etc. men stort mer har vertfall ikke jeg brukt den til.

Skjermen synes jeg bare er helt nydelig. Lysstyrken er meget god og i det hele tatt så er dette full pott i mine øyne. Etter et år med bruk så kan jeg fortsatt ikke se merker av betydning i skjermen. Veldig bra!

MEN… nå kommer det første negative med telefonen og jeg får ikke uttrykt meg hardt nok når det kommer til dette. Den lille hjem knappen på telefonen har irritert meg noe så voldsomt de siste månedene og grunnen er enkel. Materialene som er brukt i denne lille knappen må da være tatt rett ut fra butikkhyllene til Europris, for på min knapp så begynner det øverste belegget og flasse litt av.

Alt det andre på telefonen er av topp kvalitet med aluminium og glass over hele fjøla, men denne bittelille knappen som utgjør det mest aktive området på telefonen med flest berøringer og trykk og som i tillegg fungerer som en sensor, der har dem brukt noe billig plast!!?

Nå tenker dere sikkert at dette bare har en visuell betydning og hadde det vert kun det så hadde det ikke vært så farlig, men i denne lille knappen så sitter det også en fingeravtrykks sensor og den begynner å krangle veldig når denne knappen ikke klarer å ta i mot informasjonen fra tommelen. Dette er nok en reklamasjonsrett vil jeg tro og denne skal jeg jammen meg benytte meg av også…

Når det kommer til funksjoner så er jo dette Android sin sterke side. Det er ingenting jeg savner her, så her får den full score. Vertfall til mitt bruk som jeg selv mener er helt på det gjevne.

Kamera

Samsung Gaalaxy S6 Edge

Det skal først sies at undertegnede har vert vel bevandret med gode kameraer i den sekssifrede klassen så det blir vanskelig for meg å bedømme mobilkameraet objektivt, men jeg synes det fungerer bra og bildene er mer enn bra nok i dagslys for å fange begivenheter i farten.  Så vidt jeg kan huske så mener jeg S6 Edge tar bedre bilder enn de andre telefonene jeg har hatt.

Det jeg derimot ikke liker er at bildene blir tatt i et alt for bredt format (16:9) For meg så blir dette litt «unaturlig». Den kan endres i innstillingene men da mister man litt oppløsning samt det faktum at man kan se bildene i fullscreen på telefonen i etterkant. Ikke noe krise dog, da man lett kan beskjære bildene i etterkant.

Batterilevetid

Samsung Gaalaxy S6 Edge

Når det kommer til batterilevetid så synes jeg denne også er ganske bra. Nå er ikke jeg så veldig aktiv når det kommer til bruk av telefonen, og selv om den aldri kommer til å slå en iPhone på dette nivået så mener jeg den er god nok. Til mitt bruk har jeg i teorien strøm nok i to døgn. lader man telefonen hver dag så mener jeg også de mest aktive bør klare seg ut dagen. Så batterilevetiden er i mine øyne helt på det gjevne.

S6 Edge vs iPhone 5S?

Samsung Gaalaxy S6 EdgeJevnt over så er jeg veldig fornøyd med telefonen og det er kun en ting som trekker den kraftig ned og de ter kvaliteten på den lille hjem knappen. Helt utrolig at en så liten dings skal fjerne en topp karakter. Helt håpløst.

Kan være at jeg er litt vel streng her nå, men dette er faktisk et ganske stort irritasjonsmoment for min del. Ellers så har jeg aldri opplevd at den har slått seg vrang og krever omstart og telefonen fungerer som bare det.

iPhone hadde også sine kvaler som irriterte meg og det var spesielt to ting jeg syntes var så idiotisk at jeg nesten fikk diare til tider. Så her får dere veldig kjapt de to største grunnene til at jeg konverterte til Android.

For det første så regelrett hatet jeg synkroniseringsfunksjonen med iCloud. Den forsto jeg meg aldri på. Det blir spesielt innviklet når man også har en iPad som skal kobles til samme konto. Det fungerer fint hvis du lar den være, men jeg vil ha en viss kontroll over hva som blir synkronisert og jeg vil holde ting litt vedlike. Da begynner det fort å bli krøll.

For det andre så misslikte jeg at det overhodet ikke var mulig å personligjøre startskjermen. Man kunne bytte bakgrunnsbilde og flytte ikoner, men det var vel det. Håpløst. Enkel i bruk for nybegynnere, men et helvete for oss som liker og ha ting på sin egen måte.

Kommenter gjerne i kommentarfeltet under.

OVERSIKT
Design
Skjerm
Funksjoner
Kamera
Batterilevetid