MC tur til Vestlandet 2018 – Hvor legger jeg ruten i år?

Min årlige MC tur til vestlandet blir snart et faktum og jeg begynner sakte men sikkert og komme i feriemodus. Men hvor legger jeg ruten i år?

MC tur til Vestlandet 2018 - Hvor legger jeg ruten i år?

Min årlige MC tur til vestlandet blir snart et faktum og jeg begynner sakte men sikkert og komme i feriemodus. Men hvor legger jeg ruten i år?

Flott tur fra Utladalen Camping via Sognefjellet til Trondheim!

Utladalen camping & Svalheim Gard eller Utladalen Opplevelser som vi liker å kalle det, ligger i Utladalen som er inngangsporten til Jotunheimen fra Vest.

I Utladalen finner du Hjellefossen, Avdalsfossen, Hyljefossen og Vettisfossen, fire gode grunner til at Utladalen blir kalt fossenes dal.

Jeg innrømmer det med en gang folkens. Jeg er et vanemenneske. Har jeg funnet noe jeg liker så har jeg en tendens til og holde meg til det, nesten uansett. Men sannheten er at jeg i mitt hode har funnet en perfekt rute for min del.

Jeg tenker litt sånn “mest mulig severdigheter på kortest mulig strekning“, samtidig som jeg vil kjøre mye. Altså jeg vil at severdighetene skal komme på en snor uten for mye “dødtid” i mellom på kjipe veier.

Så hva er den “perfekte” ruten?

Planen er å starte fra Fredrikstad og kjøre i retning Hønefoss, Bromma og Golsfjellet før jeg ender opp på Utladalen Camping i Øvre Årdal. En flott og uhøytidelig campingplass hvor man ofte finner en og annen motorsyklist. 

Derfra er planen og kjøre Tindeveien, Turtagrø, Sognefjellet, Strynefjellet, Geiranger og Trollstigen. Etter Trollstigen så tar jeg E136 i retning Trondheim hvor jeg brekker til venstre i Dombås via Oppdal.

Ankommet Utladalen Camping etter en flott dag på to hjul!
Dette bildet tok jeg i fjor like etter at jeg hadde rigget av sykkelen på Utladalen Camping.

Dette blir en fin to dagers etappe med ca. 50 mil pr. dag. Jeg har funnet ut at det er en fin dagsetappe hvor man også får litt tid til stopp og severdigheter. Planen er nemlig og besøke en kompis i Trondheim før jeg ankommer familien min i Molde.

Se den foreløpig planlagte ruten på kartet under.

Hvem skal jeg besøke i Trondheim?

Jeg og Andreas (kompisen i Trondheim) har noen felles interesser som vi liker å diskutere over en pils eller to sommerstid. De fleste synes nok dette er uhyre kjedelig, men det går mest på digital markedsføring, strategier rundt dette samt webdesign og andre løsninger.

Jeg traff Andreas gjennom MCsiden.no som er et av Norges største og mest aktive MC forum hvor jeg hjalp han i starten med øvekjøring etc. Etter den tid har vi hatt sporadisk kontakt.

Andreas driver et firma som heter Utheve AS og det ser ut til at han har lykkes bra med oppstarten. Han har også rukket å få en ansatt samt flotte kontorlokaler ikke langt fra der han bor. Han er perfeksjonist av dimensjoner, og det er nok noe av grunnen til at han har kommet dit han er i dag i relativt ung alder.

Det skal sies at han også har rukket å bli pappa siden sist jeg besøkte han, så jeg tipper vi har en god del manneprat og ta igjen. Det skorter vertfall ikke på å finne noe å snakke om for å si det pent.

Jeg var også på – besøk i Trondheim sommeren 2017

Fra Trondheim til familien i Molde

Hvor lenge jeg blir i Trondheim er noe usikkert. I fjor var jeg usedvanlig uheldig med været når jeg kjørte fra Trondheim i retning Molde. Faktisk har jeg aldri før kjørt i så mye regn, å da tar jeg med bilturene jeg har vært på også. 

Les mer om det – dårlige været jeg fikk i 2017 her

Hvilken rute jeg tar fra Trondheim til Molde er noe usikkert. Mulig jeg holder meg til hovedveiene, hvis ingen overbeviser meg om at andre muligheter er bedre. Det kommer som sagt også litt an på været med tanke på hvor ferden går. 

Se kartet under som viser den foreløpige ruten mot Molde.

Kom gjerne med tips til reiseruter

Hvis du leser dette og har tips til reiseruter som ikke fraviker de jeg har satt opp veldig mye, så er jeg lutter øre. Jeg er alltid åpen for forslag.

Kom gjerne med tips og kommenterer i feltet under.