Båstnäs bilkyrkogård er Nord Europas eneste bilkirkegård i sitt slag. Se gamle biler i sin ærlige prakt, kun tatt hånd om av naturen. En MC tur hit er å anbefale på det sterkeste.

For noen år siden så ble jeg tipset om denne plassen og siden jeg på den tiden var langt over middels fotointeressert så bestemte jeg og flere at vi måtte ta en liten fototur til denne bilkirkegården, og slik ble det.

Reis tilbake i tid og planlegg en MC tur til Båstnäs bilkyrkogård
Denne bilen kan man trygt si har sett sine bedre dager…

Vær varsom!

Bilskroten er et privat område, men man er velkommen dit for å titte. Det er så klart strengt forbudt og ta med seg deler og eller røre det som er der. Tar man en titt på et skilt man finner på stedet så står det følgende.

This car cemetery is private property. You may still look, take pictures but DO NOT take away parts. Do not destroy or in any other way disrupt this place. If you open a car door, please shut it again so the next visitor get the same experience as you did!! For info: after about 30 burglarys this year I’m fed up with it! I’ve made traps in the buildings so if you get hurt or die, I DON’T CARE! Remember in this place no one can hear you scream…

Hvorfor bør jeg dra dit?

Båstnäs bilkyrkogård er en urørt bilskrot, eller bil kirkegård langt inne i de svenske skoger og bilvrakene man finner der har stått på samme sted siden den dagen dem ble skrotet.

Man kan se naturen har gjort sitt inntog på bilene. Store trær har vokst gjennom bilpanser og man finner mose og annet organisk materiale stort sett over alt. Dog er alt av kjemikalier som kan skade naturen fjernet.

Har man ikke vert der før og man liker å reise litt tilbake i tid, så anbefaler jeg virkelig en liten tur til de svenske skoger for å oppleve denne plassen. Liker du å kjøre grusveier, så er det tut og kjør.

Hvor finner jeg Båstnäs bilkyrkogård?

Om du kjører E18 østover fra Ørje, inn i Sverige, frem til Töckfors, tar til høyre ved kirken og kjører 25 km via Västra Fågelvik – så kommer du etter mange svinger på smale grusveier frem til Båstnäs bilkirkegård. På kartet under har jeg markert hvor man finner Båstnäs bilkirkegård.

En video fra stedet

Dette er en video jeg fant på YouTube  som viser litt fra stedet. Klarer du å gi alle bilene du ser et navn? og kanskje årstall og modell?

Til slutt noen bilder jeg har tatt selv

Bildene under er bilder som jeg har tatt selv når jeg var der for rundt tre år siden. Som nevnt tidligere. Dette stedet er så absolutt verdt en titt!

 

Kommenter gjerne artikkelen under.