Her har jeg skrevet mine egne erfaringer rundt det å drive en blogg. Bli med bak kulissene så kanskje du får noen gode råd og tips på veien

Hva som regnes med å lykkes som blogger er relativt. Noen har skyhøye mål og vil gjerne bli rike eller leve av bloggingen, mens andre sånn som meg trives best med å ha bloggingen som en slags hobby på godt og vondt.

Det å blogge er ikke så lett som mange tror. For å trives med bloggingen så må man jo ha noen lesere. Å skrive for døve ører er ikke akkurat veldig motiverende så man må legge vekt på og få bloggen synlig der ute.

Å dele bloggen sin med familie og nære venner er en dårlig ide. Jeg holder stort sett bloggen min borte fra familien. Den er ikke noe hemmelig og dem leser den sikkert, men jeg ønsker ikke å skrike etter "likes" over en lav sko.

Jeg tjener absolutt null og niks på dette og det koster meg faktisk penger å blogge. Jeg blir sponset i ny og ne med flotte premier, men disse gir jeg jo bort. Jeg har ingen planer om å tjene penger eller bli rik på dette. ALT jeg får inn av evt. inntekter skal gå tilbake til mine lesere.

Når jeg ser andre engasjerer seg i det jeg skriver eller ser besøkstallet øke så gir det en liten "boost" til å fortsette. Det betyr vertfall at man leverer noe som er brukbart. Målet mitt med bloggen er å holde den på et litt jordnært og inkluderende nivå.

Så langt har jeg lyktes med dette, men det har vært veldig mye jobb for å få dette til. Det har blitt noen våken netter for å si det sånn.

Man må være litt hardhudet

Jo flere besøkende og lesere man har jo flere meningsutvekslinger blir det om innholdet. Man må tåle at ikke alle er like enig med deg og du vil garantert støte på de som av forskjellige grunner til stadig har en ufin tone. Dette er dog ikke noe nytt fenomen og ei heller noe man bør bry seg om.

Men dette er ikke noe stort problem for min del. De aller fleste er veldig hyggelige og noen gode diskusjoner er jo alltid litt artig synes jeg.

Finne noe å skrive om

Dette er ikke alltid like lett og jeg merker at jeg til tider sliter litt med å få ut noe vettugt. Det som redder meg er at jeg har mange ting jeg interesserer meg for. Det går litt i rykk og napp hva som interesserer meg mest, men jeg har så langt alltid funnet noe å skrive om.

Sommeren nærmer seg med stormskritt og da blir det mer naturlig og skrive om MC turer igjen

Sommeren nærmer seg med stormskritt og da blir det mer naturlig og skrive om MC turer igjen. På vinterhalvåret blir det naturligvis fylt opp med andre ting jeg brenner litt for eller mener noe om.

Gi tilbake til leserne

Skap litt engasjement, start konkurranser med premier og gi tilbake til leserne. Alle liker å få premier eller vinne noe uten å måtte gi fra seg kredittkortnummeret. Legg også ut noe som kan være til nytte for mange. Altså hvordan man gjør ditt og hvordan man gjør datt. Av erfaring skaper dette større engasjement. 

Det er ikke alltid like enkelt å engasjere sine lesere dessverre og alle innlegg må ikke være banebrytende. Men enkelte ganger bør man slå litt på stortrommen, som feks. å starte en konkurrense med flotte premier. Mulighetene er mange.

Alt må måles og registreres!

Det er vesentlig at man vet hvor mange besøkende man har på siden, hvilken sider som er populære og hvilke sider som ikke er fullt så interessante. Det er ingen grunn til å ha innhold som ingen leser. 

Man må følge med på hva som skjer for å forstå hva man bør legge ut og hvor ting bør plasseres etc. Hold siden din så ryddig og oversiktlig som overhodet mulig. Man vil erfare at man relativt ofte må gjøre om på plassering av innhold på nettsiden sin.

Alt av trafikk på siden måles til fingerspissene. Hvor dem besøkende kommer fra, hvor lenge dem blir på siden, hvilke sider dem besøker, hvilke dager som er mest populære etc. Vet man dette kan man skreddersy innholdet på en langt mer effektiv måte.

Alt med måte så klart

Så klart kan man lage en blogg uten å gjøre noe av det jeg skriver nå og allikevel få det til. Men det krever at man enten har et kjent ansikt, en jente med flott kropp og mange meninger, eller rett og slett bare gjøre seg selv til agn og irritere på seg lesere som igjen skaper trafikk på siden. 

Personlig kan jeg ikke akkurat skryte av at jeg har et kjent ansikt og kroppen er vel heller ikke noe å rope hurra for. Ikke har jeg tenkt til å "jukse" til meg lesere ved å være noen andre enn den jeg er heller, så da må jeg gjøre ting litt annerledes.

Legg en plan og ikke gi opp!

Det er ganske vanlig rundt om at blogger dukker opp for så og bli lagt døde etter kort tid. Man starter med en interesse rundt noe man har kjøpt etc. og etter en del innlegg så finner man ut at det meste er sagt om den saken og har man da ikke noe annet å skrive om så mister man fort motet. 

Det å finne noe vettugt å skrive er ikke veldig lett når skrivesperren og tankene låser seg. Det er viktig at det skjer noe på bloggen slik at Google ser dette. Det skaper mer trafikk på siden og forhåpentligvis flere faste lesere.

Se hvordan du kommer i gang her

Vurderer du å ta steget og teste ut blogglivet, så har jeg laget et eget innlegg rundt dette. Klikk linken under for å se hvordan du kommer i gang.

Slik lager du en - profesjonell blogg med WordPress

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.