Her om dagen bestemte jeg meg for å prøve ut Philips Hue systemet som lager en helt egen stemning i huset som nærmest lar deg reise i tiden mens du sitter i sofaen
Det første man begynner med når man skal starte med Philips Hue systemet er å kjøpe startpakken. Den inneholder en trådløs bryter og en WiFi boks som kobles til routeren din med en nettverks kabel.
I startpakken følger det med:
- 1x trådløs fjernkontroll
- 3x Philips Hue White and Color lyspærer
- 1x WiFi boks for trådløs oppkobling
Startpakken koster rett under 1.400 kroner på Elkjøp i skrivende stund og faktisk er det billigere å kjøpe denne pakken som også inneholder en fjernkontroll og en WiFi boks enn å kjøpe pærene alene. Forstå det den som kan.
Husk at du får tak i de nyeste pærene. De nyeste pærene er lik de avbildet over med gullskrift på siden. Dette er Gen.3 pærer og disse skal være mye bedre enn de eldre pærene. Så vidt jeg vet så selger Elkjøp kun de nyeste pærene i sine pakker.
Philips Hue systemet er rett og slett gøy!
Jeg har fått testet ut dette systemet de siste dagene og man blir nesten litt barnslig av å leke med lysene og finne den rette stemningen. Lysene kan så klart også styres via talekommandoer og hver pære kan styres individuelt med tanke på farge og lysstyrke.
Det første man gjør når man pakker opp startpakken er laste ned Philips Hue appen samt koble WiFi boksen til routeren og et strømuttak i veggen. Vent Noen sekunder til alle de tre lampene på WiFi boksen lyser og skru inn en og en lyspære for å koble den til systemet.
Man skrur i pærer og den begynner å lyse. Trykk så på den store knappen på WiFi boksen og vent til pæren dukker opp med default navn i appen. Gi pæren et forklarende navn og den første pæren er dermed koblet til. Fortsett den samme prosessen med de resterende pærene.
Når det er mørkt ute eller når vinduene er forseglet kan man nærmest lage sin egen stemning. Med den rette musikken så føler man nesten man sitter på stranden i Zanzibar eller på et 90-talls diskotek.
Dekorasjonslys bak TV’en
Philips selger også dekorasjons lys som er beregnet mer for effekten enn for praktisk belysning. En av disse heter Philips Bloom og selv kjøpte jeg to slike til å sette bak TV’en som lyser opp veggen bak. Det gir en skikkelig fin effekt.
Når alt er koblet opp og du så smått har begynt å lære deg å bruke appen så finner du sikkert ut at du vil dra den litt lenger og feks. koble lysene til feks. Spotify og hjemmekinoanlegget, slik at lysene blinker i kontakt med musikken/filmen.
Da må man derimot ty til tredjeparts apper. Det fungerer ypperlig og man kan også animere lysene man velger i de fargene man ønsker uten at det er noe musikk inne i bildet. Mulighetene er mange!
Medaljen har en liten bakside
Men det er et bittelite skår i gleden. De ter slett ikke billig. Philips tar seg godt betalt for pærene. Det koster i skrivende stund 450 kroner pr. pære hvis man velger den pæren som heter “Philips Hue White and Color”. Dette er den pæren som gir deg de beste fargene og dem kan så klart også brukes som vanlig belysning.
Philips har også pærer som heter “Philips Hue White Ambient” og disse kan du kun justere varmen på lyset med og dermed ikke bytte farger.
Til slutt har Philips også pærer som heter “Philips White”. Dette er vanlige hvite pærer som kun kan dimmes. De to sistnevnte pærene er så klart også noe rimeligere enn den førstnevnte.
Har du spørsmål rundt dette systemet så sleng inn en kommentar i kommentarfeltet under.