Konverter fra Outlook til Gmail

Den siste tiden har jeg jobbet litt med å konvertere totalt fra Outlook til Gmail. Etter 20 år med Outlook så er det nå Gmail som har tatt over epost organiseringen min.

Ikke noe galt med Outlook i seg selv, men når man har iPad, laptop, stasjonær pc, mobiltelefon etc. som alle skal ha tilgang til den samme e-posten så blir det mye styr med kontoer og innstillingen av disse for å få dette til å fungere optimalt. IMAP fungerer greit, men er ikke så enkelt som det ofte høres ut.

Mange tror at man under et slikt bytte må lage seg ny e-postadresse, men dette er ikke tilfellet. Man må bare sette opp Gmail til å ta i mot all epost som kommer til din opprinnelige adresse og det er en ganske grei skuring å få til.

Så hva er bedre med Gmail? Egentlig så er Gmail bedre til det aller meste. Outlook har noen avanserte funksjoner, men jeg må innrømme at jeg aldri noensinne har brukt dem. Med en Gmail konto så logger man seg mer eller mindre på fra hver enhet man vil sjekke e-posten med. Sletter man en epost fra Gmail fra telefonen, så vil man også se at e-posten man sletter forsvinner når man kikker i samme innboksen på feks. pc’en. Alt skjer sømløst uten at det er kontoer som må synkroniseres først etc.

I Outlook så har man mapper man kan sortere e-poster til samt sette opp filtre. Det kan man også gjøre i Gmail og faktisk fungerer dette langt bedre i Gmail. Det er også mye lettere å finne epost ved søk i Gmail da Google søkemotoren er langt mer sofistikert enn den som er innebygget i Outlook.

Setter man opp Gmail på riktig måte samt er flink til å lage såkalte “labels”, også kalt “merkelapper” eller “tags” så finner man fort ut at konverteringen til slutt vil gi deg et smil om munnen. På bildet over kan du se et skjermbilde av min innboks.

I det hele tatt synes jeg Gmail utkonkurrerer Outlook på det meste. Jeg kunne sikkert gått mer i dybden her, men hovedpoenget mitt er at etter konverteringen så føler jeg at alt er mer på stell. Og det beste av alt er at det er helt gratis.

Det ligger drøssevis av videoer ute som går langt mer i dybden angående bruk av Gmail og da anbefaler jeg en nærmere titt på videoene fra denne fyren:

DottoTech – Video Channel on Youtube