Etter noen dager hos en kompis i Trondheim så ble det en kjølig men fin tur på to hjul fra Trondheim til Molde.

Det ble noen trivelige kvelder på Fosen utenfor Trondheim med pils og god mat, men etter ett par dager var tiden inne for å dra videre på min sommertur og til familien i Molde hvor jeg kommer til å bli værende en ukes tid.

Jeg takket for meg og kjørte av gårde klokken 08:45 for å rekke 09:00 fergen fra Rørvik til Flakk. var en del trafikk på den andre siden før jeg svingte av i retning Orkanger. Det var også generelt mye bobiler hele veien, men dem ble lett passert på disse veiene.

Kjølig men fin tur på to hjul fra Trondheim til Molde
Bildet er tatt av sykkelen på Rørvik-Flakk fergen.

Egentlig var planen om å ta en liten omvei i dag og kjøre om Kyrksæterøra, Aure, Tustna og Tømmervåg, men jeg endret planer i siste liten da jeg synes det var i det kaldeste laget. Med nakensykkel og kjøredress i stoff så ble det litt i overkant kjølig til å ta ekstra omveier.

Jeg har en regndress som jo er vindtett, men jeg orket ikke å pakke ut denne i dag. Så det ble bestemt at jeg skulle ta hovedveiene i retning Molde. 

Kjølig men fin tur på to hjul fra Trondheim til Molde
I Orkanger måtte jeg stoppe for å få i meg litt varme og en frokost som ikke var av det sunde slaget.

Det dukket opp en fyr på en KTM som jeg slo av en meget kort prat med. Han skulle videre mot Trondheim. Vi ønsket hverandre god tur og så fort wienerbrødet og kaffen var fortært så kjørte også jeg av gårde.

Det ble ikke mer enn rundt fem mil før jeg måtte stoppe noen minutter igjen for å få litt varme. Denne gangen en kjapp stopp på en rasteplass. Så fort man stopper opp så er temperaturen behagelig, men man kjenner liksom kulden sniker seg på når man kjører.

Kjølig men fin tur på to hjul fra Trondheim til Molde
En kjapp stopp på denne rasteplassen før jeg kjørte videre.

Det var ikke mange milene igjen til fergen som går fra Halsa, å med det i tankene så kjørte jeg av gårde på fine veier hvor man kunne holde god driv hele veien. Men så klart øker kuldefølelsen jo fortere man kjørte, så det ble en kamp om morro og trivsel.

Vel fremme ved fergekaia så ble det ca. 20 minutter med venting. Men så lenge jeg står rolig så fikk jeg varmen i meg igjen. Jeg kunne som sagt bare tatt på meg regndressen, men den var så godt nedpakket at den ble fortsatt ikke prioritert. 

Kjølig men fin tur på to hjul fra Trondheim til Molde
Smakte bra med nok en varm kaffe på fergen fra Halsa.

Etter nok en kaffekopp på fergen og ca. 20 minutter i varmen, så var det ikke flere ferger på denne turen. Etter fergen så traff jeg også noen ganske tunge “tåkeskyer” som var fuktige. Det var ikke regn, men en dis som la seg som et vått teppe på visiret.

men etter fem minutter så var det over og det var vel ikke engang nok til at veien ble våt. Tåke heter det vel kanskje på godt norsk.

Dog ble det en liten svipptur innom en bekjent som jobber på Traktor og Anlegg ASKleive utenfor Molde. Jammen ble det ikke en kaffekopp der også. Etter en halvtimes tid så takket jeg for kaffen og kjørte videre.

Kjølig men fin tur på to hjul fra Trondheim til Molde
Smakte godt med en ØL når jeg kom frem ja.

Etter en liten halvtime til, så var jeg endelig fremme. Det ble ikke noen voldsom lang tur i dag, men det er helt greit. Målet mitt er ikke å vinne noen konkurranser i kjørelengde, men ta dagene som de kommer.

Det var uansett en vellykket tur, og noen ganger så er det de turene man fryser litt som man husker best i ettertid. 

Kommenter gjerne innlegget under.