Jeg utfordret en av mine lesere som tok utfordringen på strak arm. Se hvordan John Robert Grønås vasker motorsykkelen med Finesse hårsjampo!

Det tikket inn en kommentar på en av innleggene i bloggen hvor jeg skrev om såpe til MC vasken og kommentaren var fra John Robert Grønås som påsto at han vasket motorsykkelen med Finesse hårsjampo.

Som dere ser så tok han utfordringen på strak arm og jeg ventet spent på videosnutten som jeg aldri trodde skulle komme. Etter ca. et døgn tikket det inn tre videosnutter og det eneste jeg har gjort er å satt dem sammen til ett klipp.

Se John Robert Grønås vaske motorsykkelen med hårsjampo under!

Er hårsjampo effektivt til slik bruk?

Jeg gjorde en del research rundt dette da jeg fort ble litt nyskjerrig og spurte i Norges største forum for proffe detailere. Der gikk forumledelsen i skyttergraven og stengte tråden.

Men jeg synes det blir feil og avfeie noe uten å gjøre bittelitt research først, så jeg hentet en kaffekopp og tenkte at dette kunne ta litt tid. Det viste seg at dette ikke var så sært som jeg først trodde.

Det dukket faktisk opp noen videoer på Youtube som viser at hårsjampo kan brukes til vask av bil og motorsykkel hvor hårsjampo faktisk ble anbefalt over enkelte bilsjampoer. Spørsmålet har også blitt stilt av flere i utenlandske detailer forum og ingen har funnet noen påviselige negative følger rundt dette.

Her er en av videoene jeg fant

Nå er ikke jeg noen kjemiker, men jeg har for meg at en bilsjampo og hårsjampo har mye til felles. En hårsjampo skal jo fjerne fett fra håret og enkelte legger vel igjen litt glans. I tillegg må såpen være lett å skylde ut, noe som også er en fordel i en bilsjampo. 

Hva tenker jeg selv rundt dette?

Jeg tror vi kan finne mye rart som fungerer om hverandre uten at man av den grunn ødelegger noe. Jeg tror også at hårsjampo fint kan brukes til bilvasken i nøden og faktisk vil jeg anbefale hårsjampo over Zalo som faktisk veldig mange bruker.

Tannkrem er bevist fungerer fint som Chrome polish og Coca Cola kan brukes for å fjerne vanskelige flekker etc. Så hvorfor ikke hårsjampo på bilen eller motorsykkelen?

Kommer jeg til å konvertere?

Jeg skal innrømme at jeg ikke har funnet gode argumenter for å IKKE bruke en hårsjampo på bil, og jeg ser vel heller ingen grunn til det når man får såpass lett tak i bilsjampo som man gjør. Prismessig er det vel heller ingen stor forskjell vil jeg tro. Så jeg holder meg nok til bilsjampoen enn så lenge.

Når det er sagt vil jeg takke John Robert for at han tok utfordringen og sendte meg en morsom video rundt dette! Det er nesten så jeg får lyst til å utfordre han en gang til med å teste ut en bilsjampo som hårvask… Gjør han det og sender meg videobevis, så blir det ett innlegg til!