Nytt år nye muligheter og jeg har allerede startet en idemyldring rundt sommerturen 2017. Men hvor setter jeg kursen denne gangen?

Det har liksom blitt det samme vært år. Man setter kursen mot vestlandet via de kjente turistveiene og det har jeg mer eller mindre gjort hvert år med bare noen få utskeielser. Den norske naturen er majestetisk på disse områder, men når man kan veien i blinde så blir det litt kjedelig.

Idemyldring

Jeg har en god venn og sammarbeidspartner som snart er på flyttefot til Bartebyen (Trondheim) og da har jeg blitt bedt en tur innom der på en pils eller ti og dette må jeg bare få til i år. Men det resulterer i at jeg må legge meg litt ut i ukjent farvann med tanke på hvilken rute jeg tar.

Nå skal jeg jo til Trondheim og ikke til Madagaskar så jeg roter meg nok ikke bort, men jeg vil gjerne finne en veistrekning som jeg ikke har kjørt før og som samtidig kan by på natur og fine opplevelser. Jeg kan fint leve med noen kilometer på E6 hvis dette gjør at jeg sparer mye tid, men hovedgreia er at jeg helst vil oppleve andre ting en stressede turister på E6 som ikke kan komme fort nok opp på hytta.

Nå det er sagt så trives jeg best på asvalt, så sandveier prøver jeg å undvike, selv om jeg sikkert overlever noen få kilometer på slike veier.

Foreløpige planer

Så langt har jeg bare mer eller mindre kladdet ned en strek på kartet over veier jeg tror kan være aktuelle i retning Trondheim. En liten del av meg vil over Ringebufjellet. Der har jeg kjørt flere ganger før, men har lagt ruten innom der på kartet foreløpig da jeg har for meg at det ikke er så voldsomt mange andre flotte plasser ellers på vei mot Trondheim.

Kom gjerne med forslag

Kom gjerne med forlag til en rute jeg bør kikke nærmere på og steder jeg bør besøke. Trollstigen og alle de andre turistdestinasjonene lenger sør har jeg besøkt veldig mange ganger så jeg sikter etter nye steder litt lenger nord, eller rettere sagt nord for ruten jeg har laget i kartet over uten at det blir alt for langt. Jeg ser for meg rundt 80 mil som absolutt maks.

Kommenter gjerne i kommentarfeltet under.