Hvilken WordPress Page Builder bør du velge?

Jeg har de siste årene prøvd de alle fleste hjemmeside byggerne for Wordpress og det finnes ingen tvil om at jeg står igjen med en soleklar vinner. Les min dom her!

Hvilken Wordpress Page Builder bør du velge?

Jeg har de siste årene prøvd de aller fleste hjemmeside byggerne for WordPress og det finnes ingen tvil om at jeg står igjen med en soleklar vinner!

En ting kan jeg vertfall si med en gang. Den mest solgte og den mest “populære” er så absolutt ikke den beste. Faktisk vil jeg rangere bestselgeren på en av de aller siste plassene.

Hva er en WordPress Page Builder?

En WordPress Page Builder eller “hjemmesidebygger” er et veldig flott verktøy som gjør at selv de mest klønete av oss får til å lage nettsider uten spesielt med trening. Man må sette seg inn i alt, men det er ikke noe vanskeligere enn å lære seg å bruke Word.

Nå handler det med å lage hjemmesider om langt mer enn å få en side til å se flott ut, men den biten tar jeg ikke for meg i denne artikkelen. 

En Page Builder fungerer på den måten at man kan plassere bilder og tekst samt en drøss andre ting på siden der man vil ha det uten å tenke på koder for å få det som man vil ha det. 

Det finnes en haug med slike Page buildere på markedet og jeg har så klart ikke testet alle sammen over lenger tid, men førsteinntrykket er ofte nok til å sile ut de man synes er dårligst. Den kanskje mest kjente og den desidert mest solgte Page Builderen er nok Visual Composer

Visual Composer fra WP Bakery

Visual Composer er den første page builderen jeg brukte og jeg husker jeg likte den godt. Men da hadde jeg heller ikke prøvd andre page buildere. I dag så må jeg innrømme at Visual Composer er helt håpløs i forhold til den jeg mener kommer best ut i mine øyne. 

Visual Composer lager såkalte short codes av nærmest alt innhold og det betyr at så fort man skal bytte page builder eller må deaktivere den så er stort sett alt man har lagt ut på siden ødelagt. Litt kjipt hvis man har flere hundre bloggposter. Altså ikke en fremtidsrettet page builder i mine øyne.

Divi Theme builder

Divi sin Theme builder er forsåvidt grei og lager man hjemmesider og selger dem så har Divi Theme er gunstig betalingsavtale. men allikevel synes jeg Divi builderen kommer til kort i forhold til den jeg har utpekt som vinner.

Elementor Page Builder

Elementor er egentlig en ganske god page builder i seg selv, men den har fått mange klager på at den gjør nettsidene treige å laste. Personlig kunne jeg ikke merke dette på den korte stunden jeg testet den vel og merke. Jeg prøvde denne en stund til jeg ramlet over testvinneren, nærmest ved en slump. Da ble den kjapt avinnstalert. For hvilken Page Builder er det egentlig som er best?

Thrive Architect fra Thrive Themes

Thrive Architect er rett og slett en soleklar vinner i mine øyne. Det som gjør at valget mitt er såpass soleklart er ikke bare på grunn av Page Builderen i seg selv, men den totale pakka som gjengen fra Thrive Themes leverer. Thrive Leads, Thrive Ovation og Thrive Ultimatum er noen av programmene som leveres som tillegg.

Dette er programmer som imponerer meg like mye som selve sidebyggeren og dem går sammen som hånd i hanske. Så Thrive Architect alene tar en lett seier overfor de andre page builderene synes jeg, men med den totale pakka, så er det fullstendig knockout.

Les mer om produktene fra Thrive Themes her.

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.