Siden hendelsen i sommer hvor jeg ble fersket av patruljerende politi, har tiden uten førerkort fått meg til å teste ut elsykkel for første gang!

Jeg kan si det med en gang. Jeg har ikke sittet på en tråsykkel på rundt 25 år og siden jeg nå må bevege meg til fots eller via andre lovlige transportmetoder så var det tilfeldig at min mor for litt siden gikk i innkjøp av en el-sykkel.

Er elsykkel noe å satse på?

Jeg begynte pent med å prøve den en forsiktig tur rundt i nabolaget. De første meterne ga meg gnagsår på skinkene og det føltes rett og slett helt feil, men jeg ga den en sjanse og dro den også ut på en test tur noen dager etterpå.

El-motoren i sykkelen hjelper deg faktisk utrolig bra og man kan sykle milevis uten at man merker pulsen stige nevneverdig. Nå har jeg vel sykler totalt rundt 20 mil på denne damesykkelen og jeg må innrømme at det er en behagelig følelse.

Man må senke kravene for å trives!

Jada, dette er så langt unna MC livet man kommer på to hjul så man må senke kravene for å trives på en el-sykkel. Men selv for en som meg så tok det kort tid før jeg fant meg til rette på sykkelsetet. Man må rett og slett ta det for det det er. nemlig en tråsykkel.

Nå har jeg begynt å sykle på jobb nesten daglig og det gir meg ca. 2.5 mil på sykkelen hver dag totalt. Ja jeg tar til og med noen omveier. Så klart er ikke en elsykkel noen erstatning for motorsykkelen, men tar man den for det det er så funker det overraskende bra!

Hva ble dommen jeg fikk?

Jeg var heldig. Jeg fikk 5 måneder uten førerkort og 12.000 norske riksdaler i bot. Jeg slipper å kjøre opp på nytt og det var vel egentlig det jeg håpet mest på og få slippe. Førerkortet kan jeg hente 20.desember i år på den lokale trafikkstasjonen.

Kommenter gjerne innlegget under.