Harley Davidson Fat Bob 114 er kanskje en av de syklene fra den kanten som pirrer kjøpelysten mest for tiden. Om det blir en cruiser ved neste veiskille er en annen sak.

Jeg startet mitt MC liv for ca. fire år siden på en cruiser. Nærmere sagt en 2012 modell Yamaha XVS1300. Jeg hadde sett for meg siden barndommen at det var cruiser som var tingen når man skulle på tur. 

Jeg fikk fort blod på tann og mye vil ha mer, så det ble til at jeg ble mer og mer nysgjerrig på nakensykkel segmentet. Nå har jeg kjørt nakensykkel av råeste sort ett par år og jeg merker at jeg på en måte har fått kjørt fra meg litt. Jeg lengter rett og slett litt tilbake til en mer avslappet sittestilling til tider.

Men hva med Harley Davidson Fat Bob 114?

Jeg er ingen spesiell fan av cruisere med enorme vindskjermer, stereoanlegg, svære bagasjeløsninger som nærmest krever ett ekstra gir (revers) for at man skulle flytte på dem. Jeg sikler litt etter en kompakt cruiser med mye moment som ser litt moderne ut.

Harley Davidson Fat Bob 114 gjør så absolutt ikke skam på seg synes jeg.

Derfor synes jeg Harley Davidson Fat Bob 114 virkelig skiller seg ut. Na banner jeg sikkert i kjerka, men dette er faktisk den eneste Harley’en jeg synes ser veldig bra ut. Man kan i følge tester også kjøre med ålreit nedlegg i svinger uten at man koser asfalten.

Det er alltid en bakside…

Baksiden med denne doningen er prisen. Den er nok ikke så dyr i forhold til hva man får, men godt over 300.000,- som frapris frister ikke akkurat til noe spontankjøp for min del. Jeg har en BMW S1000R som koster 100.000,- mindre, går langt bedre og er ellers bedre på det meste.

men så klart, disse kan ikke sammenlignes overhodet. Men jeg merker at jeg må finne veldig gode argumenter for å brenne av 100.000 norske riksdaler ekstra for en sykkel som egentlig ikke gir meg annet enn mer avslappet kjørestill enn det jeg er vant til, pakket inn i et mer voldsomt utseende og langt heftigere lydtrykk.

Andre kandidater

Det finnes ikke mange konkurrenter til Harley Davidson Fat Bob 114 synes jeg. Jeg synes Indian Scout Bobber ser minst like bra ut og koster langt mindre, men motoren er også spinklere og den har fått tyn for dårlige dempere etc. 

Harley Davidson Fat Bob fåes i både 107 og 114 versjon.

Jeg vet at Harley Davidson Fat Bob også kan få kjøpt som 107 versjon med litt mindre motor som helt sikkert holder i bøtter og spann. Men den koster bare beskjedne 20-30.000,- mindre enn storebroren. 

Kom gjerne med synspunkt i kommentarfeltet under.