I helgen var jeg heldig og fikk billetter i siste liten til et foredrag med Lars Monsen hvor han fortalte fantastiske historier fra hans opplevelser rundt om i verden

Jeg er på ingen måte noen globetrotter selv og jeg liker fasiliteter som toalett og dusj innenfor gangbar avstand og jeg er også ellers litt for kresen til å kunne utfolde meg slik som Lars Monsen gjør, men jeg liker å “late som”.

Foredrag med Lars Monsen og fantastiske historier fra hans opplevelser
Ble også tid til en kort prat og en selfie med Lars Monsen etter foredraget.

Jeg er sikkert ikke alene om å mene at det ser så utrolig flott og enkelt ut på TV. Man sitter der med lørdags pizzaen, en kald pils, under et pledd i sofaen og later som om man er med på tur. De fleste skjønner jo at det ikke er like behagelig når man først er på slike turer, men at man kan finne glede i slike ekstreme ekspedisjoner står det respekt av.

Det finnes vel ingen tvil om at man må ha vilje og bein av stål, ved siden av at man så klart også må ha en del kunnskap om en rekke ting for å kunne overleve i naturen alene. Spesielt der man kan treffe på ting som er farligere enn hoggorm og brennesle.

Mange ekstreme historier

Den ene historien han kommer med overgår den andre. Selv lokale jegere i salen og andre jeg kjenner som liker livet i friluft satt nærmest og måpte når han fortalte. Det er nesten umulig for Lars Monsen og fortelle sannheten fra turene han har vert på uten at det skal virke som skryt.

Han backer alt han sier opp med bilder og videoer og man forstår så klart at denne mannen er av et helt annen kaliber enn selv den råeste friluftsmennesket du kjenner. Kontrastene veldig store. 

Hva er målet med foredragene?

Målet med disse foredragene i følge han selv er ikke å fremheve seg selv eller få andre til å gjøre det samme som han, men å kanskje få noen til å ta den litt lenger og kanskje slå opp teltet neste gang i stede for å leie seg et hotellrom, eller gi inspirasjon til dem som ønsker å oppleve noe lignende til å gjøre alvor av planene.

Lars Monsen virket som en meget sympatisk og tilbakeholden fyr i virkeligheten. Jordnær og ekte, men samtidig en av verdens råeste med tanke på og overleve i naturen og samtidig klare og lage TV underholdning av det. 

Anbefaler flere og se foredragene 

Jeg kan ikke si annet enn at jeg anbefaler flere til å se foredragene. De fleste av oss liker tanken på og vandre rundt i villmarken og kjenne på stillheten samt mestre det med å være mer eller mindre selvforsynt (med medbrakt mat). Etter et slikt foredrag er det nesten så man får lyst til å kjøpe seg et telt med det samme. 

Personlig våknet jeg dagen etterpå og da hadde disse tankene gått over, men andre kan kanskje dra den lenger og ta steget ett hakk videre. Kanskje det blir deg?

Kommenter gjerne innlegget under.