Høsten 2015 dro jeg og en gjeng likesinnede på en liten heisatur til Vestlandet. Se videoen og følg meg på tur over Sognefjellet.

Personlig synes jeg turen fra Lom og over Sognefjellet i retning Tindevegen kanskje er en av de aller flotteste veistrekningene her i landet. I hvertfall som jeg har kjørt selv, og jeg har vel kjørt de fleste veistumpene på den siden av landet.

Det var kjølig over Sognefjellet…

Det skal innrømmes at jeg ikke var spesielt høy i hatten når gradestokken viste null grader på Sognefjellet og med litt våte veier inni mellom så blir man litt “anspent” der man sitter. Men vi er da voksne mennesker og det ble stort sett “aktpågivende og varsom kjøring”, som jeg pleier å si.

Hytte i Lom

Vi hadde booket oss inn på en hytte i Lom hvor vi dagen før denne turen tok en for laget og prøvde ut “byens” utesteder. Eller nærmere sagt den lokale pub’en. En liten trivelig pub med mye god drikke. Hytten vi som på var meget oppegående.

Se ruten vi kjørte her

For dere som ikke helt vet hvor Sognefjellet og den berømte Tindevegen befinner seg, så skal jeg tegne den opp på et kart for dere her.

Error: map could not be loaded - a map with ID 5 does not exist. Please contact the site owner.

Oppsummering

Alt i alt en meget oppegående tur i flotte omgivelser. Men vær oppmerksom på at i september så kan det være kjølig over Sognefjellet så det kan nok være lurt og ta det litt pent.

Kommenter gjerne i feltet under.