Flotte MC veier i Østfold

Østfold er kanskje ikke det stedet som mange forbinder med spennende MC veier som utfordrer en, men sannheten er at det også finnes noen flotte MC veier i Østfold

Østfold er kanskje ikke det stedet som mange forbinder med spennende MC veier som utfordrer en, men sannheten er at det også finnes noen flotte MC veier i Østfold

Man kan også ha det morsomt på MC i Østfold. Om ikke utvalget er veldig stort så er det vertfall der. Vil man ta seg en litt aktiv tur på sykkelen med morsomme svinger så har jeg her plassert noen viktige veipunkter på kartene som dere finner under med en liten forklaring.

Halden Alpene

“Halden Alpene” er egentlig bare et navn jeg og en annen har funnet opp selv. Sannheten er at det her dreier seg om rv. 22 fra Halden Festning til Svenskegrensen. Mitt personlige førstevalg. Asfalten er av ypperste kvalitet (ny asfaltert i 2016) og jeg har så langt aldri opplevd sand og ulumskheter i svingene.

Gleden varer derimot ikke lenge. Etter ca. 1-2 mil så er gleden over. Da er det bare og slakke litt på gassrulla og trille over grensen for å kjøpe litt proviant før man evt. tar samme veien tilbake igjen.

Trøskenveien

Dette er også en uhyre artig vei og kjøre som også har et par hårnåler. Her kan det derimot være litt trafikk til tider, men med sykkel så kommer man seg jo fort forbi. Det er vel ca. 2 mil med artig vei her og veistandarden er helt på det jevne.

Halden – Ørje via rv.21

En fin MC vei som beveger seg fra Halden i retning Ørje via rv. 21. Her har du ca. 3 mil med mer eller mindre morsomme svinger. De fleste svingene krever litt høye hastigheter for å tilfredsstille de mest erfarne. Veistandarden var god sist jeg kjørte der.

Halden – Ørje versjon 2

Samme rute som over, men her legger man kursen via fv.843 på vestsiden av Øymarksjøen. Har heller ikke kjørt denne strekningen selv, men den er anbefalt av andre MC folk.

Eidsberg Kirke – Vamma

Et medlem fra “Motorsyklistenes Facebook side” ga meg et hint om at denne veistrekningen er en anbefalt MC vei. Det dreier seg om Vammaveien fv.689 som strekker seg omtrent fra Eidsberg Kirke og i retning Vamma. Har ikke kjørt denne veien selv.

Oppsummering

Det er så klart samme i hvilken retning dere velger å ta ruten, men spesielt “Halden Alpene” så anbefaler jeg å starte fra Halden og kjøre mot grensen. Grunnen er at de beste svingene ligger i oppoverbakker og disse får du i retning grensen. Personlig så foretrekker jeg å kjøre oppoverbakker, men det er kanskje en smakssak. Gøy er det okke som!

Video fra “Halden Alpene”

Under kan dere se en video jeg har tatt mens jeg kjører “Halden Alpene” med den første cruiseren jeg hadde. Gikk ikke spesielt fort da jeg både var fersk og kjørte “feil” type sykkel, men dere ser vertfall veiene. Spol frem til 04:00 for å se starten på veien.

Har du forslag til flere morsomme veier så legg igjen en kommentar under.