I går hadde jeg en flott tur fra Utladalen Camping via Sognefjellet til Trondheim. Det begynte litt vått men været ble strålende etter hvert.

Les om – den første dagen på tur fra Fredrikstad her

Det ble forsert noen edle dråper på Utladalen Camping utover kvelden så det ble forholdsvis tidlig i seng slik at jeg var frisk og opplagt til sjarmøretappen i retning Trondheim via Sognefjellet.

Trives i eget selskap

Det å være på tur alene skal slett ikke undervurderes. Noen ganger synes jeg faktisk det er å foretrekke, selv om det er hyggelig og møte andre likesinnede på tur. Uansett, jeg våknet opp kl. 05:30 og var ferdig pakket og dro av gårde 07:30 fra Utladalen Camping.

Flott tur fra Utladalen Camping via Sognefjellet til Trondheim!
Det var litt vått etter en natt med fuktig vær, men ingen nedbør når jeg kjørte av gårde.

Tindevegen og Sognefjellet

Etter en kjapp tur innom en lokal Kiwi butikk i Øvre Årdal for å sikre seg litt turmat og drikke så satt jeg kursen mot den berømte Tindevegen i retning Sognefjellet. Tindevegen må vel ha de mest krappe hårnålene av alle veiene jeg har kjørt.

Jeg ble avkrevd for 80 Norske Riksdaler i bommen lenger opp og siden jeg vet at de kronene er vel anvendt når man får oppleve såpass mye flott natur så betalte jeg dem med smil om munnen.

Flott tur fra Utladalen Camping via Sognefjellet til Trondheim!
Når man får oppleve en slik storslått natur over Sognefjellet så er det liksom greit.
Flott tur fra Utladalen Camping via Sognefjellet til Trondheim!
En liten selfie hvor jeg nyter utsikten fra motorsykkelen.
Flott tur fra Utladalen Camping via Sognefjellet til Trondheim!
Noen ganger må man bare stoppe, slå av motoren, ta av seg hanskene for å ta det inn over seg.

Jeg brukte nok en drøy time mer enn forventet for å la inntrykkene synke. Rett og slett helt fantastisk. Det var en del veiarbeid og litt kolonnekjøring når jeg nærmet meg Lom, men slikt setter ikke en demper når man først er på tur.

Trondheim neste

Videre gikk turen via Sel, Dombås, Oppdal i retning Trondheim. Nå var det på tide og slå på Google sin GPS for nå skulle jeg finne en adresse i Trondheim og en ting er sikkert. GPS’en fungerer dårlig i tunneler, noe som passet dårlig siden disse tunnelene også besto av rundkjøringer…

Men med litt flaks og årvåkenhet så fant jeg ganske glatt frem og når jeg skjønte at jeg var på vei til fergeleiet Flakk – Rørvik, kunne jeg pustet lettet ut. Resten av veien hadde jeg pugget utenat.

Vel fremme

Jeg bommet på ett par hus før jeg fant det rette, men det synes jeg er innafor. Jeg fikk så klart egen garasjeplass til sykkelen, så da var det bare å sale av og få seg en lynvisitt i huset. En ting er sikkert. Utsikten fra terrassen skal man ikke kimse av!

Flott tur fra Utladalen Camping via Sognefjellet til Trondheim!
Med en slik utsikt så kan man gjerne sitte ute litt lenger…

God bevertning

Her ble det disket opp med både feite hamburgere, kryddersmør og kylling, ved siden av kalde pils og ellers godt selskap av hyggelige mennesker og en overivirig firbent venn (Nikko). Alt i alt en meget oppegående ankomst!

Flere bilder fra turen

Det blir mange bilder når man er på tur, så derfor så slenger jeg inn bildene jeg tok fra dagens tur under. Noen ganger sier bilder mer enn tusen ord.

 

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.