Er Thrive Architect en verdig konkurrent mot Visual Composer?

Det finnes mange såkalte "Content Builders" der ute som hjelper deg med å designe nettsiden akkurat slik du vil, men er Thrive Architect en verdig konkurrent mot Visual Composer?

Er Thrive Architect en verdig konkurrent mot Visual Composer?

Det finnes mange såkalte “Content Builders” der ute som hjelper deg med å designe nettsiden akkurat slik du vil, men er Thrive Architect en verdig konkurrent mot Visual Composer?

Er Thrive Architect en verdig konkurrent mot Visual Composer?

Er Thrive Architect en verdig konkurrent mot Visual Composer?

En ting er sikkert. Visual Composer er den absolutt mest solgte nettsidebyggeren eller “Content builderen” der ute. Jeg har brukt Visual Composer i flere år og de siste dagene har jeg også fått testet noen andre content builders. Men her tar jeg for meg den jeg likte best av de andre jeg testet. Nemlig Thrive Architect.

Visual Composer

Jeg er veldig fornøyd med Visual Composer, og strengt tatt har jeg ikke brukt så mange andre content bulders over tid og det vil jo si at det også er VC jeg er mest vant til å bruke. Men selv VC har sine svakheter.

Er Thrive Architect en verdig konkurrent mot Visual Composer?Problemet med Visual Composer er at man ikke har den samme muligheten når det kommer til live redigering av siden. Altså at man ser hvordan resultatet blir med en gang uten å måtte lagre resultatet for så og refreshe siden for å se endringene. Når man lager nettsider så blir dette fort et irritasjonsmoment.

Mange tilleggsprogrammer til Visual Composer

Bortsett fra dette så kan man stort sett lage siden akkurat slik man ønsker med de effektene og mulighetene det gir. Men overdriver man her så blir det fort litt for mye for leseren og effekter tar tid og laste, noe som igjen vil gi deg en noe tregere nettside og laste.

En annen fordel med Visual Composer er at man har et hav av tilleggmoduler man kan kjøpe for å legge til funksjonslitet på siden. Her er det ingen som slår Visuel Composer. Nesten så jeg vil si at det blir for mye, for mange av tilleggspakkene man får kjøpt har de samme tilleggene i pakken.

Visual Composer bruker short codes

En annen ting som er verdt og nevne er at Visual Composer bruker såkalte short codes. Skal ikke gå for mye inn på dette her nå, men i hovedsak vil dette si at så fort du deaktiverer Visual Composer, så mister du også alt innhold som er generert med short codes.

Dette blir et mareritt den dagen Visual Composer skulle finne på og forsvinne fra markedet, eller hvis du en gang skulle ønske å bytte content builder. Så dette er absolutt noe å tenke på før du drar kortet.

Thrive Architect

Her om dagen bestemte jeg meg for å teste ut Thrive Architect for første gang. Jeg er litt opptatt av at jeg har muligheten til å få det nøyaktig som jeg vil når jeg lager nettsider. Alle content buildere klarer de elementære oppgavene, men jo mer man sitter og knoter jo mer ønsker man å få til og da dukker evt. mangler opp ganske fort.

Er Thrive Architect en verdig konkurrent mot Visual Composer?Jeg ble regelrett blåst av banen når jeg testet ut Thrive Architect første gangen. Dette er en helt annen måte og jobbe på og den er langt enklere og forholde seg til. Jeg har så langt gjort så godt jeg kan for å finne mangler vedrørende funksjoner og andre ting med Thrive Architect, men så langt har jeg ikke funnet noen negative sider av betydning.

Thrive Architect bruker ikke short codes

Thrive Architect bruker ikke såkalte short codes. Så den dagen man vil fjerne programmet eller prøve noe nytt, så forblir alt innhold intakt. Ikke uhyre viktig for meg, men så absolutt et pluss.

Tilleggsprogrammer til Thrive Architect

Thrive Architect har ikke like mange tilleggsprogrammer som Visual Composer, men av erfaring så kan jeg si at man egentlig ikke trenger dem heller. man tester ut noen tilleggsprogrammer som gir deg noen morsomme “effekter” og muligheter, men til slutt så blir det med det før man innser at man ikke har behov for dem.

Thrive Architect sin store fordel

Thrive Architect sin fordel overfor Visual Composer er mulighetene for å tilpasse det du lager rett ut av boksen, å du ser endringene mens du gjør dem. Her banker den Visual Composer langt ned i støvlene.

Etter noen minutter med testing så tenkte jeg på hvor mye tid jeg brukte med Visual Composer for å få det samme resultatet. Nesten litt for godt til å være sant, så jeg testet videre for å se om det dukket om noen justering muligheter som manglet. Men neida! Så langt har jeg ikke måttet konfigurere noe som helst med CSS koder.

Hvem mener jeg er best?

Jeg må innrømme det. Thrive Architect er rett og slett en bedre Content builder enn Visual Composer i mine øyne. Faktisk er den ikke bare LITT bedre heller. Den overgår Visual Composer med ganske stor margin.

I skrivende stund koster Visual Composer 34 dollar og Thrive Architect koster 67 dollar. Altså er sistnevnte nesten dobbelt så dyr. På den annen side så synes jeg ikke forskjellen på rundt 30 dollar er så viktig for min del. Det er ca. 240 Norske riksdaler dyrere og det er ikke akkurat et beløp som får meg til å dette av stolen.

Les mer om de to programmene under

Hva mener du? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet.