Her om dagen bestemte jeg meg for å ta en uhøytidelig MC tur til Arvika inkludert overnatting. Turen ble særdeles vellykket og anbefales.

Se alle innleggene i kategorien – MC turer her

Jeg liker å dra på små utflukter for å komme seg bort litt fra heimen. Det er mange fordeler med det. Ikke koster det all verden, man får en fin tur, man treffer mange nye mennesker og man trenger ikke å sette av all verdens tid.

Det var meningen at det var en som skulle være med, men noe dukket opp som gjorde at jeg måtte ta turen alene. Hotell var allerede bestilt og siden jeg ikke er spesielt skuddredd av meg, så gledet jeg meg veldig til å komme meg avgårde, selv om jeg var alene.

Men først en tur innom Graarud Motor i Sarpsborg

Jeg skulle møte en bekjent på Graarud Motor før jeg kjørte videre da han trengte moralsk støtte fra en dyktig mekaniker som jeg jo er (må leses med en god dose ironi). Han hadde nemlig bestilt seg sidevesker til sin BMW S1000R som skulle hentes og monteres.

Siden jeg kjører BMW S1000R selv, så var jeg litt nyskjerrig på hvordan dette ble seende ut, da jeg i utgangspunktet ikke er spesielt begeistret for sidevesker på en nakensykkel med tanke på det estetiske. Jeg forstår dog at man noen ganger må svelge noen kameler for komforten sin skyld.

Pakken ble åpnet og vi satt i gang med monteringen.

Dette er vel ganske “straight forward” for to dyktige mekanikere og det gikk jo til slutt veldig greit og få det sammen samt festet på sykkelen, men selv de enkleste jobbene blir ofte forkludret av unødvendig dårlig illustrerte tegninger. Men etter ca. 30 minutter så tror jeg vi var i mål.

Etter ca. en halvtime så var veskene montert og det så faktisk ikke så galt ut.

Jeg må innrømme at selv om det ikke ble “vakkert” så mener jeg dette er en fullgod og helt grei løsning de gangene man skal ha med seg litt ekstra på tur. Det er plass til hele 21 liter i hver veske i utvidet tilstand. I tillegg kan man jo også kriega vesker oppå setet bak. Så sånn sett er det genialt.

Men nå er det Arvika neste

Vi tok et tårevått farvell og jeg satt meg på sykkelen og kjørte i retning Arvika. Været var fantastisk og de svenske skogene er litt ålreite å bevege seg i på to hjul. Litt lappeteppe var det, men veiene var stort sett fine hele veien.

Etter en liten halvtime på svenskesiden dukket det opp to motorsykler bak meg. Ikke visste jeg hvem det var og etter litt fint driv gjennom de svenske skogene så forsvant dem i speilene da dem svingte av ikke langt fra Arvika. I ettertid fikk jeg greie på at det faktisk var medlemmer fra mcsiden.no. Artig!

Vel fremme i Arvika så kjørte jeg rett til hotellet for å sale av sykkelen og innlosjere meg Clarion Collection Hotel Bristol. 824,- Norske riksdaler for en natt var helt greit og for en hundrelapp til så fikk jeg parkert sykkelen på hotellets egne plasser som forøvrig var avstengte. 

En uhøytidelig MC tur til Arvika inkludert overnatting
Hotellrommet var helt greit. Ryddig og pent med grei plass.

Rommet jeg fikk så helt greit ut. Det var ryddig og pent. Badet er som på de fleste hotell knøttlite men akkurat stort nok til at man fikk satt fra seg en deodorant, en krukke hårvoks og en flaske Armani parfyme. Men dassrullen måtte flyttes…

Ut å sjekke livet i Arvika

Jeg fikk kommet meg på plass og stuet bort tingene mine i et skap før jeg forsvant ned i hotellbaren og kjøpte meg en pils jeg kunne ta med opp på rommet. Da ble det en times tid med litt musikk på Spotify og litt surfing på nett.

En uhøytidelig MC tur til Arvika inkludert overnatting
Det ble fortært en veldig god ØL som jeg ble anbefalt ut fra noen kriterier jeg hadde.

Etter to slike så bestemte jeg meg for å ta en tur ut i Arvika Sentrum for å sjekke livet. Det var ganske tidlig på kvelden så jeg forventet meg ikke noen Aker Brygge stemning sånn med en gang, men det var faktisk en del folk ute. Sikkert mange turister.

Jeg er jo ikke spesielt usosial av meg, å jeg kommer stort sett i prat med dem fleste og det gjorde jeg også denne gangen. Traff en hyggelig kar med navn “Terje”  som jeg satt og snakket med i nesten to timer på Wilmas Musikkpub før vi gikk over gaten og satte oss på O’learys.

En uhøytidelig MC tur til Arvika inkludert overnatting
Det ble løst noen verdensproblemer etter to timer med denne karen.

Stedet kunne også by på favoritt ØL’en min som sees på bildet. Nemlig en Erdinger Weissbeer. En uhyre god hveteøl. 78,- Norske riksdaler kostet en halvliter med denne og det må jeg si er helt innafor. En tilsvarene ØL i samme mengde her hjemme koster vel fort det dobbelte.

Konsert med Kaliffa på Olssons Brygge

Olssons Brygge er nok selve “Hovedstedet” i Arvika for arrangementer og festglade mennesker. Jeg hadde kjøpt billett til Kaliffa som jeg forøvrig ikke hadde hørt om før. Noen google søk viste at dette nok var en ganske kjent Svensk artist. 

Det viste seg nemlig at denne karen klarte og fylle hele utestedet og vel så det. Jeg har sjelden blitt mer overrasket enn dette. Altså at en ganske random svensk artist på et lite sted som Arvika klarte og dra i gang så mye liv og røre hadde jeg ikke trodd. Rett og slett fengende musikk for partyglade mennesker. Se video under.

Livet i gatene etter konserten

Den som gir seg har tapt, så etter konserten gikk jeg tilbake til Arvika Sentrum for å sjekke livet og det viste seg at det også kokte bra med folk her. I typisk svensk stil så så man rånebiler med svindyre stereoannlegg buse rundt i gatene mens folk hang ut av vinduene og skålet med alle dem så.

En uhøytidelig MC tur til Arvika inkludert overnatting
Det florerte av såkalte rånebiler med fulle og festglade mennesker.

Jeg forsvant en liten tur innom O’learys og tok min siste halvliter der ved baren før jeg bestemte meg for å gå tilbake til hotellet. Jeg skulle faktisk kjøre hjem dagen derpå, så det kan være greit å sove ut rusen, slik at jeg også fikk noe ut av turen hjemover. Alt i alt en meget oppegående og vellykket kveld i Arvika!

Dagen derpå

Jeg har lært at hvis jeg drikker veldig mye vann før jeg legger meg, så våkner man opp i ganske god form og det gjorde jeg også denne gangen. Jeg fikk ikke akkurat lyst til å dra på treningssenter, men formen var mer en god nok til å trives på to hjul en stund til. 

Det ble ikke tatt noen spesielle avstikkere på vei hjem da den raskeste veien faktisk var ganske morsom med tanke på svinger. På vei hjem stoppet jeg på Statoil i Rakkestad hvor jeg kom i prat med en mekaniker som jobbet på Leeres Motorsport. Det var ganske varmt, så det ble ikke rare praten før jeg bestemte meg for å sette kursen hjemover.

Alt i alt en uhyre uhøytidelig men trivelig tur, ikke så alt for langt hjemmefra. Et godt bevis på at man ikke trenger å kjøre jorden rundt for å kose seg. Dette er helt klart en tur jeg skal ta flere ganger. Uten tvil!

Kommenter gjerne innlegget under.