Skill deg ut blant mengden og ta den et skritt lenger. En god quickdetailer som Carpro Elixir er din beste venn etter vask av motorsykkelen

De aller fleste vasker motorsykkelen med med en random bøttesåpe og en svamp før dem spyler av og ser seg ferdig med jobben. Greit nok… det er bedre enn ingenting, men du kan få motorsykkelen til å se langt bedre ut etter vask med noen veldig enkle grep.

Les om – mine erfaringer med Meguiars såper her

Carpro Elixir kan bruker på flere måter

Carpro Elixir er en quickdetailer som også kan kalles en hurtigvoks. Man sprayer på en tørr eller våt overflate og buffer av med en mikrofiberklut. Etter at produktet er buffet av vil du med en gang oppleve at vannet preller av motorsykkelen. Det betyr at den er beskyttet.

Tørk og beskytt motorsykkelen etter vask med Carpro Elixir
Carpro Elixir er perfekt å bruke når du skal tørke motorsykkelen etter vask!

Slik bruker du Carpro Elixir

For å påføre tørre paneler så sprayer du på et tynt lag og buffer av med en mikrofiber. Man fordeler produktet på panelet for så og snu mikrofiberkluten til en ren side og buffer av resten.

Den samme fremgangsmåten gjelder ved påføring på våte paneler. Siden underlaget er våtere kan det hende du må snu mikrofiberkluten enda en gang for å få tørket det helt av. Fordelen er at du slipper å tørke sykkelen først.

Hvorfor bør du tørke motorsykkelen etter vask?

Hvis du kjører av gårde med en motorsykkel rett etter avspyling uten å tørke den, så vil alt av støv og pollen som befinner seg i luften binde seg til det resterende vannet og det vil følge med vannet og lage stygge rennemerker. Sykkelen vil rett og slett bli fortere skitten igjen.

En god quickdetailer som Carpro Elixir er din beste venn etter vask av motorsykkelen
Tørker du motorsykkelen etter vask vil den holde seg ren mye lenger.

Siden man ikke har beskyttet underlaget ved hjelp av voks eller en quickdetailer som Carpro Elixir så vil også denne skitten være litt vanskeligere å fjerne. Derfor mener jeg det er viktig at man tar seg tid til å tørke motorsykkelen skikkelig etter vask samt beskytte den.

Det finnes mange alternative produkter der ute

Jeg har vert i detailer miljøet en stund og har lest meg litt opp de siste årene. Det finnes mange produkter som gjør den samme jobben som Carpro Elixir gjør like bra. Det jeg derimot liker med Carpro Elixir er at Bilxtra butikkene har begynt å føre dette merket

Les om – Chemical Guys Speed Wipe her

Det betyr at alle Bilxtra butikker vil ha et sortiment fra Carpro. Bilxtra har også sortiment fra Swissvax, Autoglym og Meguiars. Dette er merker som er anerkjente og som mange detailere bruker, både profesjonelt og til hobbybruk.

Bilxtra har også en nettbutikk

Jeg har vært i kontakt med Bilxtra da jeg ble litt oppgitt av at enkelte produkter mangler i nettbutikken. Svaret jeg fikk var at dem holder på med å oppdatere denne, slik at alle produkter blir tilgjengelig. Det vil si at du kan bestille på nett og hente varen samme dagen i din lokale Bilxtra butikk.

Tørker du motorsykkelen etter vask?

Er du en av dem som tørker motorsykkelen etter vask, og kanskje enda bedre, bruker en Quickdetailer for ekstra beskyttelse?