I går gikk turen fra Utladalen Camping i Øvre Årdal i retning Trondheim. Rett og slett en flott dag på to hjul over Sognefjellet

Les om – den første dagen på sommerturen her

Jeg våknet opp tidlig på Utladalen Camping i Øvre Årdal. Ja, faktisk begynte jeg å sale opp motorsykkelen i 04:00 tiden. Kjørte av gårde ca. klokken 05:00 og dagens første høydepunkt var den kjente Tindevegen og Sognefjellet.

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
Skal ikke klage på denne utsikten. Bildet er tatt på Sognefjellet mens jeg sitter på motorsykkelen.

Været var helt eksemplarisk i dag. Ikke en eneste sky på himmelen og faktisk var det fin temperatur på Sognefjellet. I dalførene på vei opp og ned der solen ikke hadde rukket og komme til var det kaldere. Men jeg svettet ikke i hjel. Jeg priset meg lykkelig for at jeg hadde med meg regndressen, for vinden var kald.

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
Det er vanskelig og gi inntrykk via bilder, men Sognefjellet er bare en helt fantastisk plass. Spesielt når været er på din side.

Jeg kjørte som nevnt grytidlig om morgenen så det var ingen trafikk over fjellet. Jeg tror jeg møtte totalt to biler og ingen som kjørte i min retning. Veiene var også veldig bra og spesielt den siste halvdelen i retning Lom. Nylagt asfalt nesten hele veien.

Mens jeg kjører nedover fra toppen så kommer jeg til å tenke på hva det koster å kjøpe samt bygge hytte her oppe. Jeg er ikke noe hyttemenneske selv, men å leid seg en hytte her for en dag hadde jo vert en innertier. Utsikten er det vertfall ikke noe man skjemmes av.

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
Hytte på Sognefjellet er vel ikke akkurat det kjipeste man kan bygge i dag. Helt fantastisk sted. Når været er bra…

Jeg har egentlig alltid lurt på om man kan se Galdhøpiggen fra veien lenger ned. Jeg har aldri vert på Galdhøpiggen og vet heller ikke åssen fjellet ser ut. Jeg vet bare at det er Norges høyeste fjell.

Du som leser dette kan kanskje opplyse meg om man kan se Galdhøpiggen på bildet under. Mange av fjellene ser jo nesten like høye ut fra der man står. Bildet er tatt ikke veldig langt fra Sognefjellshytta.

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
Usikker på om man kan se Galdhøpiggen på bildet….?

Jeg ble ikke akkurat grepet av varmen og selv om det ikke var direkte iskaldt, så var jeg litt guffen i kroppen, så jeg sto ikke der lenge før jeg satt kursen i retning Lom for å ta meg en varm kopp kaffe.

så klart kjøpte jeg meg også en toast og en dobbel Snickers. Jeg satt en halvtimes tid og fikk varmen i meg før jeg kjørte videre. Jeg bestemte meg for å fortsette med regndressen for vindens skyld. Jeg kjente ikke noe behov for å ta av meg denne før jeg nærmet meg Oppdal.

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
Kaffekoppen jeg kjøpte i Lom var ikke akkurat min verste opplevelse den dagen.

Jo mer jeg nærmet meg Oppdal og jo varmere ble det i luften og siden jeg ikke akkurat skal bevege meg noe høyere i terrenget etter dette så ble regndressen stuet bort ganske kjapt når jeg fylte tanken i Oppdal.

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
I Oppdal ble regndressen stuet bort og pakket pent ned i Kriega sekken.

Mye veiarbeid i Trondheim

I Trondheim var det veldig mye veiarbeid langs hovedveiene og den veien jeg egentlig skulle ta som føltes lettere siden jeg skulle i retning Fosen var ikke åpen for ferdsel. Vertfall så så det ikke slik ut. Så jeg måtte kjøre en litt mer innviklet rute.

Med tunneler under bakkenivå inkludert rundkjøringer etc. så ble det en prøvelse og følge GPS’en jeg hadde på øret for å si det pent. Men det gikk greit da det var tydelig skiltet til Fosen hele veien. Kort tid etter sto jeg på fergekaien Flakk-Rørvik. 

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
Etter litt knoting gjennom Trondheim fant jeg til slutt fergekaien Flakk-Rørvik.

Dog var jeg veldig i tvil om jeg kjørte på riktig ferge. Det kom nemlig to ferger og jeg kan ikke huske det var to ferger sist jeg var her. Jeg spurte en av fergemannskapene på vei inn om dette var riktig ferge. 

Han hørte meg nok ikke veldig godt gjennom hjelmen og i støyen rundt og siden det var biler bak så måtte det gå litt fort få seg. Han nikket på hodet og det var mildt sagt et nikk jeg ikke klarte og stole 100% på for å si det pent. 

Men det viste seg i etterkant at det gikk to ferger til samme sted, og da var jo alt i skjønneste orden. Litt lettet over at jeg slapp en sightseeing på fjorden med en noe usikker destinasjon.

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
Vel fremme var det godt og sale av sykkelen og ta seg en pils på verandaen til denne utsikten.

Gjestfriheten er det ikke noe galt med. ØL og mat var innkjøpt, og maten ble servert en times tid etter den første ØL’en. Vi løste noen verdensproblemer utover kvelden og ikke lenge etter så trakk vi inn. Været var bra, men ikke de samme temperaturene her som Østafjells. Egentlig ganske behagelig.

Hils på husets konge, Nikko

Nikko er husets firbente venn. Jeg har skrevet om han tidligere og han har ikke forandret seg nevneverdig siden sist jeg var her. Verken mentalt eller fysisk. Det er den samme bedårende og litt irriterende rakkeren som møtte meg denne gang.

En kanonflott dag på to hjul over Sognefjellet i retning Trondheim
Nikko er husets konge, tror han selv, og han er litt av en sjarmør.

Jeg har jo hund selv, så for meg er dette bare hyggelig. Tidlig i dag sto jeg opp og gikk meg en runde med Nikko på morgenkvisten. Faktisk en veldig klok hund som vet å styre situasjoner til hans eget beste.

Hvor går ferden videre?

Jeg blir nok værende her en dag eller to og det blir nok ikke mye kjøring mens jeg er her, men tenker jeg drar mot Molde fredag eller lørdag morgen. Været så langt er meldt veldig bra, så i motsetning til den samme turen jeg tok i fjord mot Molde så ser det ut til at jeg får strålende vær denne gangen. Fantastisk!

Les om – fjordårets tur fra Trondheim til Molde

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.