Det er litt ustabilt vær, så det blir foreløpig en dag ekstra i Trondheim. Så da ble det tid til omvisning, enda mer grilling og en god del sjitsnakk.

Været er ikke helt på min side her i Trondheim. Veldig lokalt vær med sol og regn om hverandre. Fint nok vær til litt lokal omvisning på halvøya og litt grilling på kveldene, men ikke fint nok være til langturer med motorsykkelen.

Omvisning på halvøya

I går ble det en liten lokal runde med bil på halvøya hvor jeg fikk litt lokal historisk inputt. Det ble også en liten tur innom Vinmonopolet for å røske med seg kveldens drikkevarer og litt grillmat fra den lokale matbutikken.

En dag ekstra i Trondheim - Omvisning, grilling og skjitsnakk
Det ble en guidet tur på halvøya, samt en tur innom vinmonopolet og den lokale matbutikken for kjøp av grillmat for kvelden.

Fosen eller Fosenhalvøya er et landskap i Nord- og Sør-Trøndelag. Begrepet Fosen har gjennom tidene og til forskjellige formål omfattet ulike kommuner.

Distriktet har et samlet areal på 3 446 kvadratkilometer og 24 491 innbyggere (1. januar 2012 SSB), dersom man tar utgangspunkt i de sju kommunene som utgjør Fosen næringsregion og deltar i Fosen regionrådBrekstad er den eneste byen på Fosen, og ligger i Ørland kommune. Fosen er også kjent for sin boreale regnskog, som domineres av fuktig kystgranskog og et betydelig mangfold av lavarter.

Vask av motorsykkel

Etter rundturen og den lokale omvisningen så var det perfekt vær for litt vask av motorsykkel, for den så slett ikke ut etter turen oppover. Ble en kjapp avspyling og siden grunnarbeidet allerede var gjort før jeg dro, så løsnet møkka lett.

Pils, grilling og jodlevann

Motorsykkelen ble trillet ren og pen inn i garasjen og vi beveget oss opp på verandaen for å fyre opp grillen. Husverten har en litt spesiell og sær måte og fyre i grillen på og jeg er usikker på hvor tidsbesparende denne metoden er, men det funker som bare det!

Det ble brukt en litt spesiell varmepistol fra Weber som man varmer opp grillkullet med. Da slipper man bruk av tennveske og metoden skal vist i følge grillmesteren gi økt effekt ved riktig fremgangsmåte, samt renere smak av maten som grilles.

En dag ekstra i Trondheim - Omvisning, grilling og skjitsnakk
En litt spesiell og uvant måte og fyre i grillen på. Dette var nytt for meg…

Uansett, så ble det vertfall suksess med tanke på maten og bevertningen utover kvelden. Skyene nærmet seg faretruende i bakgrunnen og det var meldt nedbør, noe som også ble et faktum ganske kort tid etter bilde over ble tatt.

Welsh corgi er to walisiske hunderaser. Disse er oppkalt etter Cardiganshire og Pembrokeshire. Opprinnelig kveghunder, men er idag holdt som en trivelig selskapshund. De er svært populære i England, siden dronningen har en slik hund. Denne er en pembroke-variant, og derfor er welsh corgi pembroke mere populær enn corgi cardigan.

Da var redningen og søke ly under paviljongen, for temperaturen var faktisk helt grei, stemningen var på topp og på bluetooth høytaleren ble det spydd ut godbiter som gjorde at det rykket litt i rockefoten. Heldigvis var høytaleren vanntett…

Hils på Nikko!

Nikko er er husets firbente urokråke. Sjarmerende som dagen lang men samtidig uhyre selskapssyk. En meget egenrådig firbent venn som vet og utnytte seg av situasjoner for å få det som han vil. Vanskelig og ikke la seg sjarmere av denne tassen.

En dag ekstra i Trondheim - Omvisning, grilling og skjitsnakk
“Nikko” er en Welsh Corgi, som er en gjeterhund. Sjarmerende liten tass dette!

Sjitprat i filmrommet

Når det begynner å bli sent og inntaket av alkohol begynner og merkes av de øvrige medlemmene av residensen så beveget vi gutta oss inn i det mest helligste rommet i hele huset. Da blir det sjitprat på filmrommet!

Hva er vel bedre enn to gigantiske stoler med et bord i midten som akkurat rommet noen halvlitere, et glass med jodlevann og et dusin fjernkontroller? Stolene bar heller ikke preg av og stamme fra Ikea. Skikkelige saker dette hvor det ble vanskelig for enkelte og holde seg våken på sikt…

Jeg lovte tidligere på kvelden at jeg skulle prøve og se en anime filmsnutt med åpent sinn og med brødsaksa lukket. Heldigvis varte bare filmen i 25 minutter. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men Anime filmsnutter er nok ikke noe for meg…

Derimot våknet jeg mer til live når vi beveget oss over til Youtube videoer som inneholdt MC relatert innhold samt en god del detailing videoer. Kunnskapen steg i takt med ØL inntaket så vi ble ikke akkurat dummere…

Nok en dag over…

Vi skilte lag rundt midnatt og bestemte oss for å gå til sengs og når jeg er bedugget så sovner jeg på et blunk. I dag våknet jeg opp ganske nøyaktig kl. 07:30 og da startet jeg på dette blogg innlegget. En fin start på dagen med litt blogging og en god kopp kaffe!

Bilder fra gårsdagen

Det ble jo også knipset noen random bilder fra gårsdagen. Ikke alle bildene er like spennende, men siden bilder sier mer enn tusen ord, så slenger jeg dem inn allikevel.

 

Kommenter gjerne innlegget i kommentarfeltet under.