I dag bestemte jeg meg for å dra på MC tur i de svenske skoger og etter et par Facebook meldinger frem og tilbake så fikk jeg også med meg en kompis.

Jeg våknet opp og etter en kopp kaffe så fikk jeg veldig lyst på en tur inn i de svenske skoger. Etter noen meldinger frem og tilbake via fjesboka så fikk jeg med meg en til på turen.

Hvilken rute tok vi?

Turen gikk fra Fredrikstad, i retning Halden og videre mot Nössemark hvor vi tok kabelfergen over sundet. Deretter kjørte vi mot Bengtsfors og rv.172 mot Årjäng, Töcksfors og Ørje, før vi satt kursen mot Fredrikstad igjen via Rakkestad og Sarpsborg.

Dagens MC tur i de svenske skoger i strålende vær!
I sverige er alle ferger gratis og denne blir også trukket over fjorden ved hjelp av kabel.

Første stopp Bengtsfors

Vi bestemte oss for å ta en matbit og en kaffe i Bengtsfors og vi fant oss en fin plass like ved en bensinstasjon hvor vi kunne sitte ved vannet og fortelle røverhistorier mens vi fortærte mat, Cola og kaffe.

Dagens MC tur i de svenske skoger i strålende vær!
En fin liten plass med kun litt over 3.000 innbyggere.
Dagens MC tur i de svenske skoger i strålende vær!
Et bilde av syklene før vi salte opp og kjørte videre.

Fine veier i Sverige også

Veiene i Sverige får ofte mye kritikk blant MC folk og personlig mener jeg det er en viss sannhet i det, men rv.172 fra Bengtsfors i retning Årjäng synes jeg var meget oppegående vei som jeg definitivt kommer til å kjøre igjen.

Neste stopp CircleK Ørje

Jeg pleier alltid å svinge innom CircleK i Ørje før jeg setter kursen hjemover og det ble også gjort denne gangen. Fylte opp tanken og tok en rast i solveggen før vi tok strakaste vei i retning Fredrikstad via Rakkestad og Sarpsborg.

Fantastisk fin tur!

Dette synes jeg var et av årets høydepunkter når det kommer til små dagsturer. Det svenske landskapet er noe som tiltaler meg. Små svenske gårder og mange små tjern langs veier gjorde turen til en severdig opplevelse i tillegg til noen flotte veier.

Kommenter gjerne innlegget under.