Bloggen er SSL sertifisert! Alle besøkende er nå sikrere enn noen gang

Jeg tar dette med blogging og sikkerhet veldig seriøst, og i den forbindelse så kan jeg nå skryte av at bloggen er SSL sertifisert

Jeg tar dette med blogging og sikkerhet veldig seriøst, og i den forbindelse så kan jeg nå skryte av at bloggen er SSL sertifisert.

For mine lesere så vil ikke dette ha noe annen praktisk betydning enn at alt som sendes til meg via denne siden blir kryptert og kan derfor ikke bli “snappet” opp av andre. Alt som blir fylt ut av påmeldinger og skjemaer samt sendt fra og til denne siden vil bli kryptert.

Hvordan vet jeg at en nettside er sikker?

Bloggen er SSL sertifisertHvis du ser helt til venstre i adressefeltet i nettleseren din så vil du se at det er et lite grønt felt med en hengelås og at du ser en “s” etter “http” Nettleseren Chrome vil vise det på denne måten, men andre nettlesere vil kanskje vise dette noe annerledes.

Men likt for alle er at begynnelsen på nettside adressen vil ha betegnelsen “https“, hvor den siste “s“en står for “secure” (sikker)

Hvorfor er dette så viktig?

For en personlig blogg uten nettbutikk og betalingsløsninger er ikke dette så utrolig viktig, men det er en del fordeler som en slik sertifisering fører med seg.

Google ranking

Google er en stor og seriøs aktør og det vil også si at Google setter sikkerheten i høysetet. Derfor så vil Google som søkemotor rangere nettsider med et slikt sertifikat installert som mer seriøse og dermed også dytte krypterte nettsider lenger opp på rankingen vedrørende søkeresultater.

Seriøsitet og troverdighet

Man vil bli tatt mer seriøst av sine lesere og dermed skape en trygghet. Mitt mål er at besøkende på denne siden ikke skal føle at jeg driver et “urent spill” for å finne lesere. Min filosofi rundt dette er at leserne dukker opp når dem finner nettsiden og innholdet interessant.

Sikkerheten

En annen viktig ting er så klart sikkerheten. Alt som blir sendt fra og til denne siden blir kryptert. Det vil si at det kun er serveren som sitter med denne krypteringsnøkkelen som igjen er utstedt av en tredjepart som ser til at dette går riktig for seg.

Hvordan fungerer dette i praksis?

Det foregår ved at tjenermaskinen (serveren/nettstedet) har en krypteringsnøkkel med to passord. Det ene kan bare brukes til å kryptere innholdet og kan derfor gis ut til alle (offentlig nøkkel). Den andre kan brukes til å dekryptere innholdet og må selvsagt bare være kjent for eieren (privat nøkkel).

Så med et slikt sertifikat så håper jeg det vil strømme til flere lesere samt at jeg får en pluss i margen av Google.

Kommenter gjerne i feltet under.